پاسپورت سلامت چیست و چه کمکی به آغاز دوباره سفرها خواهد کرد؟
به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، پاسپورت های سلامت، گواهینامه هایی دیجیتالی هستند که شرایط سلامتی افراد را در رابطه با ویروس کووید 19 تایید می کنند و هم اکنون، برخی از دولت ها در حال مذاکره برای استفاده از این مدرک برای آغاز دوباره سفر هستند.
ماه ها از آغاز بیماری همه گیر کرونا در جهان می گذرد و کماکان سفر در بیشتر نقاط، برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری ممنوع است. در این میان، برخی از کشورها گرد هم جمع شده اند و در پی راه حلی برای فراهم کردن امکان سفر هستند. پاسپورت سلامت، ممکن است آغازگر سفر در جهانی امروز ما باشد.
مسئولان دولتی در یونان می گویند که قصد دارند مرزهای کشور را به روی گردشگرانی که دارای پاسپورت سلامت هستند، باز کنند. این گواهینامه بین المللی در واقع یک مدرک دیجیتالی است که شرایط سلامتی یک فرد را تایید می کند و نشان می دهد که تست وی برای بیماری کووید 19، منفی است.
مسافران این مدرک را قبل از سوار شدن در هواپیما یا کشتی های کروز، از روی گوشی های هوشمند خود به مسئولان مربوطه ارائه خواهند کرد و پس از رسیدن به مقصد نیز دمای بدن آ ن ها با تب سنج بررسی خواهد شد.
مقاصد محبوب گردشگری مانند ساردینیا (Sardinia)، کاپری (Capri) و ایسکیا (Ischia) در کشور ایتالیا و جزایر بالئاری (Balearic) در کشور اسپانیا نیز در حال بررسی این طرح، برای بازگشایی مرزهایشان به روی گردشگران بین المللی هستند.
در همین حین در میان دولت های آلمان، فرانسه و انگلستان، گفت وگو با محققان و شرکت های تکنولوژی بر سر احتمال توسعه این پاسپورت های سلامت یا پاسپورت های مصونیت ادامه دارد. کشورهای اروپایی در حال حاضر در پی استراتژی هایی کاربردی برای خروج از قرنطینه می گردند و این پاسپورت ها به افراد اجازه خواهند داد تا آزادانه میان مرزها تردد کنند.
سیستم سلامت کیو آر رنگی (colour-coded QR health system) کشور چین، مشخص می کند که فرد موردنظر دارای ریسک مسری بودن است یا خیر. پاسپورت های سلامت نیز با کارکردی مشابه با همین سیستم، قرار است از داده های آزمایش آنتی بادی کووید 19 استفاده کنند تا نشان دهند که آیا این فرد اخیرا به ویروس مبتلا بوده است یا خیر. اما نگرانی های بسکمک درباره کارآیی این اسناد وجود دارند که باید به آن ها توجه کرد.
یکی از نگرانی های موجود این است که سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرده است که در حال حاضر، هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند افرادی که دارای آنتی بادی های پس از بهبود از کووید 19 هستند، دوباره به این بیماری مبتلا نمی شوند و در برابر کرونا مصون هستند. سازمان بهداشت جهانی در گزارشی که در روز 24 آوریل (5 اردیبهشت) منتشر شد، خاطرنشان کرد:
در این مرحله از همه گیری، شواهد کافی درباره موثربودن مصونیت ناشی از آنتی بادی ها، برای تضمین صحت پاسپورت مصونیت یا گواهینامه بدون ریسک وجود ندارد. افرادی که یک بار تست مثبت داشته اند و دوره بیماری یا ناقل بودن را طی کرده اند و فکر می کنند از ابتلای دوباره به این بیماری مصون هستند، ممکن است توصیه های بهداشت عمومی را جدی نگیرند.
در حال حاضر، قبل از صدور پاسپورت های سلامت، به تحقیقات بیشتری نیاز است؛ اما این احتمال وجود دارد که به زودی برای آغاز پروازها، این پروژه وارد مرحله آزمایش شود. در ماه آوریل، شرکت هواپیمایی امارات، اولین ایرلاینی بود که از مسافران، قبل از سوار شدن در هواپیما تست کرونا گرفت.
ایرلاین امارات با کمک مسئولان بهداشت دبی از مسافرانی که می خواستند از دبی به تونس سفر کنند، تست کووید 19 گرفت. این تست شامل یک آزمایش خون بود که پس از 10 دقیقه نتیجه مثبت یا منفی را نشان می داد. این شرکت هواپیمایی خاطرنشان کرد که می توان از این داده ها در آینده برای صدور گواهینامه های سلامت، استفاده کرد.
منبع: کجارو / lonelyplanet