جشنواره تئاتر فجر می تواند محلی برای گفت وگوی چالشی هم باشد

به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، ابراهیم پشت کوهی که نمایش تنها خرچنگ خانگی لای ملافه ها خانه می نماید اتللو را در سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه می برد، معتقد است که جشنواره می تواند مکانی برای گفتگوی چالشی هم باشد چراکه تنها فرصت خانواده تئاتر، خود تئاتر است.

جشنواره تئاتر فجر می تواند محلی برای گفت وگوی چالشی هم باشد

او که در دوره های مختلف جشنواره تئاتر فجر در این رویداد هنری حضور داشته است، در پاسخ به این پرسش که جشنواره چقدر توانسته بستری برای گفت وگو و تعامل میان هنرمندان و فرصتی برای تبادل تجربه میان آنان فراهم آورد، به وبلاگ تجهیزات شبکه می گوید: در تمام جهان کشورهای صاحب فرهنگ و هنر با برگزاری جشنواره های هنری، اعتبار کسب می نمایند و جشنواره ها به عنوان ویترینی برای ارایه آثار و هویت فرهنگی شان، اهمیت بسیار دارند.

او سپس از بخش بین الملل جشنواره سخن می گوید: در سال های اخیر در حوزه بین الملل، ضعیف تر شده ایم؛ هم از نظر حضور خودمان در رویدادها و جشنواره های بین المللی و هم در بخش دعوت از مهمانان خارجی به جشنواره های خودمان و اینها سبب شده که بخش بین الملل تئاترمان کمرنگ تر گردد.

این کارگردان که زادگاهش بندرعباس است و تا چند سال پیش در این استان فعالیت می کرد، ادامه می دهد: جشنواره تئاتر فجر همچنان بزرگترین جشنواره ما و مرکزیت تئاتر ماست و هنوز هم می تواند به کانون توجه تبدیل گردد. البته برای رسیدن به این مقصود، ما به عنوان خانواده تئاتر باید طوری رفتار کنیم که این هنر به عنوان ضرورتی مهم در جامعه، شناخته و جدی گرفته گردد.

او تاکید دارد ما به عنوان اهالی تئاتر باید طوری درخواست هایمان را ارایه دهیم که باعث پررنگ شدن نقش آن در جامعه گردد نه اینکه موضع انفعال را انتخاب کنیم یا به حاشیه برویم که هیچ یک از این دو روش، سودی برایمان نخواهد داشت.

این کارگردان تئاتر که پیش از این نمایش هایی مانند مثل آب برای شکلات و آخرین انار جهان را به صحنه برده است، از سال ها پیش علاقه مند بود تا سه گانه ای را بر اساس نمایشنامه های شکسپیر روی صحنه ببرد. او اول به سراغ مکبث رفت که نتیجه آن اجرای نمایش تنها سگ اولی می داند چرا پارس می نماید مکبث شد و حال نیز نمایش تازه اش را با نام تنها خرچنگ خانگی لای ملافه ها خانه می نماید اتللو برای اجرا در جشنواره تئاتر فجر آماده می نماید که بلافاصله بعد از جشنواره در تالار قشقایی تئاتر شهر اجرای عمومی خود را انجام خواهد داد.

پشت کوهی درباره این نمایش که از نامش پیداست نگاهی به نمایشنامه اتللو شکسپیر دارد می گوید: این نمایش نگاهی تازه و برداشتی کاملا متفاوت از اتللو است و داستان آن در بندرعباس مدرن و معاصر اتفاق می افتد و ماجراهای آن به سمت قاچاق سوخت و مسایلی از این دست می رود. البته مانند نمایش های دیگرم با فرهنگ، آیین ها و اسطوره های جنوب نیز آمیخته شده است.

او ادامه می دهد: از مدت ها پیش علاقه مند به اجرای این سه گانه بودم و خوشبختانه دو نمایش آن به نتیجه رسیده است و امیدوارم با اجرای نمایش تنها گربه جن گرفته جیغ نمی کشد میراندا برداشت خودم از طوفان شکسپیر را هم به صحنه بیاورم.

نمایش تنها خرچنگ خانگی لای ملافه ها خانه می نماید اتللو با طراحی و کارگردانی ابراهیم پشت کوهی روزهای شنبه و یکشنبه 19 و 20 بهمن ماه در جشنواره تئاتر فجر روی صحنه می رود و بعد از آن نیز از روز 23 بهمن ماه اجرای عمومی خود را در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر ادامه می دهد.

اصغر همت، ناهید مسلمی، ایمان اشراقی، غلام فرج زاده، مسیح کاظمی، منصور صوفی، گاتا عابدی بازیگران این نمایش هستند.

بهرنگ عباس پور آهنگساز آن است و گروه موسیقی بادگیر که از گروه های مشهور موسیقی هرمزگان هستند، او را در بخش موسیقی این نمایش همراهی می نمایند. طراحی صحنه را پشت کوهی همراه با علی تهرانچی انجام می دهد و طراحی لباس را مقدی شامیریان بر عهده داشته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "جشنواره تئاتر فجر می تواند محلی برای گفت وگوی چالشی هم باشد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جشنواره تئاتر فجر می تواند محلی برای گفت وگوی چالشی هم باشد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید