هات داگ از کجا آمد؟ ، تاریخچه جالب ساندویچ هات داگ
به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، ساندویچ هات داگ یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین ساندویچ هایی است که در کل دنیا محبوبیت دارد. این ساندویچ شامل سوسیس فرانکفورتر به صورت بخارپز و یا گریل است که در نان های شیرین و نرم همراه با سس خردل، کاهو و ادویه جات مخلتف سرو می گردد. بیشترین و محبوب ترین افزودنی های این ساندویچ؛ سس خردل و سس قرمز است که البته برخی از بچه ها علاقه به خوردن این ساندویچ همراه با سس شکلاتی دارند. در حال حاضر این ساندویچ یکی از پرطرفدارترین خوراکی ها در بین آمریکایی ها به شمار میرود و هیچ بهانه ای هم لازم نیست تا به سمت هات داگ فروشی ها بشتابند. ساندویچ هات داگ در هر شهری از آمریکا از جمله لس آنجلس، نیویورک و ... به سبکی خاص درست می گردد. جالب است بدانید که شخصیت محبوب میکی ماوس والت دیزنی اولین کلمه ای که با صدای بلند گفت کلمه هات داگ بوده است. سوسیس های گوشت فرانکفورتر که بسیار شبیه به هات داگ های امروزی هستند، همان طور که از اسمشان پیداست در ابتدا در کشور آلمان و شهر فرانکفورت به وجود آمدند و تاریخچه هات داگ از این جا شروع شد. بعدها در نیمه دوم قرن 19 میلادی این غذا به وسیله مهاجران آلمانی به آمریکا وارد شد. البته گفته شده که ناتان هندورکر که یک مهاجر لهستانی است، اولین بار این غذا را در آمریکا رواج داد و بعد از آن هات داگ مانند بسیاری از غذاهای آمریکایی وارد نقاط دیگر دنیا شد.
همه گیر شدن ساندویچ هات داگ در جهان
از اواخر سال 1800 هات داگ در اشکالی مختلف تهیه شد و بنا بر شکل و نوع آن اسامی مختلفی از جمله، داگز، فرانکس، وینرز، ردهاتس، فرانکفورتر به آن نسبت داده شد. در سال 1180 آنتونی فچوانگر اولین فردی بود که آغاز به فروش این ساندویچ محبوب در خیابان کرد. این مهاجر آلمانی که مالک لوییس براون بود در ابتدا کنار زمین های بیس بال آغاز به فروش هات داگ کرد. از آن موقع تا به حال فروش هات داگ در کنر زمین های بیس بال تبدیل به سنتی دیرینه شد. تا حدی که در سال 2016 در حدود 19.4 میلیارد هات داگ در حین بازی های بیس بال به فروش رسید. در سال 1901 یک کارتونیست شاغل در روزنامه ورزشی معروفی به نام تاد دورگان کاریکاتوری از دکه های هات داگ فروشی که در آن موقع در کنار زمین های بیس بال رواج داشت تهیه و منتشر کرد. تاد دورگان پیش تر شنیده بود سوسیس های دکه سوسیس داچشوند داخل نان هایی رول مانند (نان مخصوص هات داگ) در طول مسابقات بیس بال پولوی نیویورک به فروش رسیده اند. او یک کاریکاتور نقاشی کرد اما نتوانست نام داچشوند را خوب به یاد بیاورد. در نتیجه نام آن را هات داگ گذاشت. از آن پس نام هات داگ در بین آمریکایی ها رواج پیدا کرد. ناتان هندورکر از سرمایه گذاران هات داگ دکه ای در جزیره CONY آمریکا است که اکنون به کمپانی ناتان معروف است. در سال 1915 او در یک دکه هات داگ فروشی که متعلق به فرد دیگری بود اشتغال داشت. ناتان در آن موقع بابت فروش هر هات داگ 10 سنت به صاحب دکه پرداخت می کرد. او با اشتغال در این دکه توانست 300 دلار ذخیره کند و دکه خود را باز کند. از این طریق فروش هات داگ به وسیله ناتان و با نصف قیمت سابق آغاز شد. چندی نگذشت که کار و بار ناتان رونق زیادی گرفت و در مدت کوتاهی کاسبی رییس سابقش را کساد کرد.
تاریخچه هات داگ
اگر بخواهید از تاریخچه هات داگ بیشتر بدانید، بدین شکل بود که در طول دوران رکود مالی آمریکا، این ساندویچ به سبب مقرون به صرفه بودن خیلی همه گیر شد به گونه ای که در اواخر سال 1930 به یکی از معروف ترین غذاهای آمریکا مبدل شد. جالب است بدانید که در سال 1939 بانوی اول آمریکا النور روزولت این ساندویچ را برای پادشاه انگلیس جرج ششم هم سرو نموده است. در رابطه با منشا و پیدایش این غذا هم داستان های بسیاری وجود دارد و طبق بعضی منابع موثق تاریخچه هات داگ به امپراطوری روم بر می شود. در سال 1984 شهر فرانکفورت به عنوان خالق این غذا معرفی گردید هرچند که مردم شهر وین اتریش ادعایی دیگر دارند و آن را مربوط به خود می دانند. با این حال نام WEINER که از انواع سوسیس است به یکی از شهرهای آلمان به نام WEIN بر می شود. و سال های زیادی این غذا جزو پرطرفدار ترین غذاهای آلمان بوده است. البته آلمانی ها به سوسیسی که از مخلوط دو گوشت تهیه شده باشد WIENER یا WURSTCHEN می گویند. در حالی که سوسیسی که به تنهایی از یک نوع گوشت تهیه شده باشد فرانکفورتر است.
ارزش تغذیه ای هات داگ
بسته های هات داگ به طور میانگین از 3.5 درصد مواد فاقد گوشت از جمله سویا و یا محصولات لبنی درست شده اند که محصولاتی با ارزش تغذیه ای بالا هستند برای همین منبع غنی از آهن و پروتئین هستند. در کنار خوبی های اندکی که گفتیم، این غذا سرشار از سدیم و چربی است و مطابق نظر کمیسیون آنالیز سلامت آمریکا، حاوی ترکیباتی به نام CARCINOGENIC است که کلسترول، چربی و نمک زیاد و نقش زیادی در ابتلا به سرطان دارد. تحقیقات دید دانشگاه سلامتی هاروارد، مصرف گوشت های فرآوری شده احتمال ابتدا به سرطان را تا 21% افزایش می دهد. پس اگر علاقه زیادی به خوردن این غذا دارید حتما اعتدال را رعایت کنید.
منبع: همگردی