وقوع 4805 حادثه پرتلفات در شش ماهه اول سال

به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، سخنگوی سازمان اورژانس کشور با اشاره بر لزوم تقویت مراکز راهنمایی و عملیات EOC برای کاهش مرگ و میر و حوادث پرتلفات و هزینه ها، گفت: آمارها نشان می دهد که در هفت ماهه اول سال نزدیک به 4805 مورد حادثه پرتلفات ترافیکی داشتیم.

وقوع 4805 حادثه پرتلفات در شش ماهه اول سال

مجتبی خالدی در گفت وگو با وبلاگ تجهیزات شبکه در مورد اولویت ها اورژانس در نیمه دوم سال، اظهار کرد: سازمان اورژانس کشور چند سالی است که از مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی به سازمان تغییر پیدا نموده است. طبیعتا انتظاراتی که از یک سازمان وجود دارد هماهنگی های بیشتر میان واحد های زیرمجموعه آن است.

وی ادامه داد: تمام کوشش ما این است که در شش ماهه دوم بتوانیم چند کار بزرگ انجام دهیم. اول آنکه شبکه ای که در مورد مدیریت پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی مدنظر وزارت بهداشت نیز بود را تقویت کنیم. به همین علت در برنامه پیش رو نشستی را با روسای تمام مراکز اورژانس سراسر کشور در نظر داریم که چند هدف ذیل آن است.

خالدی گفت: اولین هدف آن این است که شرایط اورژانس های کشور را ارزیابی کنیم. طبیعتا کشور پهناور با زیرساخت های متفاوت و شرایط اقلیمی متفاوتی هستیم. این مهم ماموریت های ما را متفاوت نموده و احتیاج های متفاوتی نیز ایجاد خواهد نمود. قصد داریم این تفاوت ها را در نشست ارزیابی کنیم.

سخنگوی سازمان اورژانس ادامه داد: طبیعتا چون دانشگاه های علوم پزشکی سیاست های متفاوتی را در مورد اورژانس پیش بیمارستانی داشتند، بنابراین هر کدام نقاط قوت و ضعفی خواهند داشت. قرار است در این نشست بتوانیم این اطلاعات را دریافت کنیم و نقاط قوت را در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی تسری دهیم و نقاط ضعفی که در بعضی دانشگاه ها در زمینه اورژانس پیش بیمارستانی وجود دارد، که عموما نیز در بحث لجستیک است را، آنالیز کنیم. چند سالی است که نتوانستیم به علت تحریم ها وارد زمینه خرید آمبولانس شویم. امیدواریم که بتوانیم از تجارب دوستان در زمینه نوسازی اورژانس استفاده کنیم.

وی گفت: نکته دیگر بحث نیروی انسانی است. در بعضی از استان ها به علت شرایط محرومیتی که وجود دارد تامین نیروی انسانی متخصص سخت است. ضروری است راه حل ها لازم از جمله راه حل های تشویقی را آنالیز کنیم.

وی ادامه داد: یکی از سیاست هایی که در شش ماهه دوم سال دنبال خواهیم کرد تقویت مراکز راهنمایی و عملیات EOC است چرا که اعتقادمان این است که هر چه در حوادث به خصوص حوادث پرتلفات سریع تر نیرو های عملیاتی را اعزام کنیم و هماهنگی های لازم را انجام دهیم، یاری می نماید مرگ و میر و حوادث پرتلفات و هزینه ها نیز کاهش پیدا کند.

خالدی گفت: آمار ها نشان می دهد که در هفت ماهه اول سال نزدیک به 4805 مورد حادثه پرتلفات ترافیکی داشتیم. این مسئله زنگ خطری است که بتوانیم در شش ماهه دوم توجهی به موضوعات از این دست داشته باشیم.

به گفته سخنگوی اورژانس، در حوادث پرتلفات ترافیکی چند مولفه وجود دارد که باید به آن توجه بیشتری داشت. طبیعتا ابتدا باید فرهنگ سازی صورت بگیرد چرا که همچنان شاهد حوادثی هستیم که به علت عدم مهارت، خواب آلودگی و عدم شناخت جاده اتفاق می افتد. وقتی کشور های پیشرفته به صفر شدن مصدومان ناشی از تصادفات فکر می نمایند طبیعتا ما نیز می توانیم این رقم را داشته باشیم. در حال حاضر سالانه نزدیک به 16 یا 17 هزار کشته حوادث ترافیکی داریم که پنج برابر این عدد آمار مصدومان خواهد بود.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: همچنان خودرو هایی که داریم که ظرفیت داخل آن بیش از حد مجاز است، به عنوان مثال ظرفیت یک خودرو پنج نفر است اما هفت نفر سوار آن می شوند. طبیعتا این مورد باعث افزایش تعداد مصدومان و جراحت می گردد.

وی گفت: نکته دیگر ایمنی خودرو است که باید کوشش کنیم استاندارد آن در حد استاندارد جهانی افزایش پیدا کند. نکته دیگر نیز اصل مهندسی جاده و راه است که الزاما نباید همه خودرو ها و همه راننده ها در تمام محور ها تردد داشته باشند. اگر جاده ای وجود دارد که دسترسی به شبکه مخابراتی در آن وجود ندارد باید تردد در آن را محدود کنیم. اگر جاده ای ایمن نیست باید تردد خودرو ها را محدود کنیم. در محدوده ای که حادثه برای اتوبوس وبلاگ تجهیزات شبکه افتاد اصلا آنتن دهی وجود نداشت. باید بیشتر به آن فکر کنیم و در شش ماهه دوم امیدواریم که بتوانیم به وسیله وزارت بهداشت، راه و ترابری، پلیس و.. این موارد را پیگیری کنیم. امیدواریم یک پله به سمت پیشرفت راهنمایی کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "وقوع 4805 حادثه پرتلفات در شش ماهه اول سال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وقوع 4805 حادثه پرتلفات در شش ماهه اول سال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید