چالش های اصولگرایان برای انتخابات؛ یک مینی بوس در راه پاستور!

به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، فهرست کاندیدا های احتمالی اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری، بلندبالا است؛ از نظامیانی، چون محسن رضایی و حسین دهقان و حتی سعید محمد تا پرویز فتاح با افشاگری هایش درباره مسئولین سابق و فعلی تا سعید جلیلی، قالیباف و رییسی و چند نفر دیگر که آمدن یا نیامدنشان محل بحث این روزهاست.

چالش های اصولگرایان برای انتخابات؛ یک مینی بوس در راه پاستور!

به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، کمتر از ده ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری هر چهره شناخته شده ای از میان اصولگرایان یک کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری است، تعدد نامزد های احتمالی موجب شده تا محمدرضا باهنر برای مزاح بگوید: باتوجه به تعداد زیاد اشخاصی که برای کاندیداتوری ریاست جمهوری سال 1400 مطرح می شوند، ما باید تعدادی از این اشخاص را به کشور های تازه استقلال یافته، صادر کنیم.

تکثر نامزد ها یا به قول عزت الله ضرغامی یک مینی بوس نامزد در آستانه انتخابات ریاست جمهوری چالش پیش روی اصولگرایان است. گزینه هایی گاه دانه درشت که هر کدام خود را یک رییس جمهور می دانند و در برخی مواقع به غیر از کرسی ریاست جمهوری، به هیچ کرسی دیگری هم رضایت نمی دهند.

در انتخابات دو دهه اخیر نیز عظیم ترین مشکل اصولگرایان به ویژه از شروع دهه 90 اختلاف، تشتت و چندرایی بوده است و وحدت را به گمشده اصولگرایان بدل نموده است. مسئله ای که شاید بهار 1400 بار دیگر گریبان اصولگرایان را بگیرد.

رقابت پیش از انتخابات را به درون انتخابات نکشانیم

حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا دراین باره در تبادل نظر با وبلاگ تجهیزات شبکه اظهار کرد: اگر یک جریان سیاسی پیش از انتخابات رقابتی را درون خود به صورت راهنمایی شده و کنترل شده صورت بدهد می تواند از میان افراد باقی مانده در رقابت نهایی، بهترین گزینه ها را انتخاب کند، اما اگر این رقابت به انتخابات کشیده گردد، نامزد های متعددی در انتخابات شرکت نمایند و هیچ کدام هم کنار نروند و یک انتخاباتی شکل بگیرد که درون جریانی باشد این به ضرر جریان اصول گرایی است. باید سعی کنیم نگذاریم چنین اتفاقی شکل بگیرد.

وی اضافه نمود: درعین حال کسانی می توانند در عرصه انتخابات حضور پیدا نمایند و مطرح شوند که شاخص های لازم را داشته باشند این که کسی سلبریتی سیاسی باشد و به همین بهانه بخواهد وارد عرصه انتخابات گردد در حالی که نه کار اجرایی بلد است نه توان شکل گیری یک دولت منسجم و کارآمد را دارد به نظرم وقت تلف کردن نظام و مردم است.

این فعال سیاسی ادامه داد: تجربه انتخابات قبلی ریاست جمهوری نشان داد که آقای قالیباف به نفع آقای رئیسی در آخرین مرحله کنار رفت و اصولگرایی با دو نامزد، انتخابات را ادامه داد یکی آقای میرسلیم بود که تا آخر ماند و یکی هم آقای رئیسی، اما اگر این بار تعدد نامزد وجود داشته باشد قطعاً سازوکار وحدت قبل از شروع انتخابات باید شکل بگیرد و نباید بگذاریم دو یا سه نفر در عرصه انتخابات حضور داشته باشند و نخواهند کنار بروند، چون باعث شکسته شدن آراء می شوند.

کنعانی مقدم اعلام کرد: قطعاً اگر انتخابات رقابتی نباشد دیگر معنی انتخابات نمی دهد. قاعدتاً باید جناح های مختلف نامزد داشته باشند. به نظر نمی رسد رئیس جمهور اقلیتی بتواند رئیسِ جمهور باشد. ما احتیاج به یک رئیس جمهور با رأی حداکثری داریم نه حداقلی؛ بنابراین باید رقابت انتخاباتی سنگین و شفاف باشد. به نظر می آید در 1400 چاره ای جز این نداریم که برای بالا بردن مشارکت مردم یک مقدار فضا را بازتر و رقابت ها را بیشتر کنیم. باید فضا را برای حضور جناح های مختلف فراهم بکنیم به طوری که بتوانیم مشارکت حداکثری را شکل بدهیم. در انتخابات یک قطبی شدن دیگر انتخابات معنی و مفهوم خودش را از دست می دهد.

وی اضافه نمود: ممکن است اصولگرایان بتوانند به وحدت برسند و یک نامزد را هم معرفی نمایند و در عرصه انتخابات هم برنده شوند، اما ما وقتی در انتخابات برنده واقعی هستیم که مشارکت حداکثری اتفاق بیفتد و همه سلایق در عرصه انتخابات وارد شوند مردم هم حضور پیدا نمایند آن وقت ما پیروزیم و گرنه انتخاب رئیس جمهور حداقلی نمی تواند مسئله ای از کشور حل نماید و بر مسائل کشور اضافه می نماید. ما رئیس جمهوری می خواهیم که مسائل را حل نماید نه این که مسئله ای بر مسائل نظام اضافه کند.

او درباره چگونگی افزایش مشارکت با توجه به فضای مشارکت گریز حاکم بر جامعه گفت: ما در انتخابات از یک سو انتخاب نماینده و سوی دیگر انتخاب شونده را داریم. باید برای مشارکت سیاسی انتخاب نمایندگان که مردم هستند فضا را باز کنیم رقابت را جدی و واقعی کنیم موانع را برداریم و با ایجاد گفتمان غالبی که بتواند مردم را به خصوص آرای خاکستری را جذب کند کار را پیش ببریم.

وی اضافه نمود: در این باره احزاب و جناح های مختلف باید در معین آن ها و معرفی شان به مردم دقت نمایند و دنبال این نباشند که فقط سلبریتی های سیاسی را مطرح نمایند در حالی که برنامه و یک گروه کاری قوی مثل هیئت دولتی که از قبل مورد چالش و ارزیابی قرار گرفته باشد؛ ندارند. مردم اگر ببینند کسانی در صحنه سیاسی در حال فراهم کردن این سازوکار ها هستند مشتاق می شوند بیایند. شورای نگهبان هم باید نسبت به صلاحیت نامزد های انتخاباتی فضا را بازتر بکند و اجازه بدهد که همه سلایق و جناح ها نماینده ای در انتخابات داشته باشند تا در انتخابات رقابت واقعی و جدی تری اتفاق بیفتد.

احساس وظیفه شب انتخاباتی نکنیم

علی دورانی دیگر فعال سیاسی اصولگرا در تبادل نظر با وبلاگ تجهیزات شبکه در این باره گفت: در انتخابات گذشته بیشتر از این که رقبای اصولگرایان و انقلابیون، رقبای توانمندی باشند ضعف بینش و نگاه اصولگرایان و انقلابیون موجب پیروزی جناح رقیب شد. مخصوصاًدر انتخابات 92 و 96 اگر که اصولگرایان عقلانیت به خرج می دادند و بهترین کاندیدای خود را حمایت می کردند ما هشت سال گرفتار دولت آقای روحانی نبودیم.

او درباره چگونگی عبور از این چالش اعلام کرد: اگر که شورای ائتلاف توانمندی ایجاد بگردد و با شفافیت کار ها را پیش ببرد و پشت در های بسته جمع بندی خود را انجام ندهد مسئله حل می گردد. از طرف دیگر علاوه بر این که شرایط کاندیدا ها را به ویژه برای این بازه زمانی مهم کشور و انقلاب احصاء می نماید باید به آرای سرمایه های اجتماعی اصول گرایان و نیرو های انقلابی توجه کند و حتماً حساسیت داشته باشد که به شکل معقول و واقعی سیستمی ایجاد کند که بتواند نظر سرمایه های اجتماعی و لایه های تشکیلاتی همسو با خودش را بدون هیچ گونه شائبه ای مورد توجه قرار بدهد، بازخورد بگیرد و با روش درست به کاندیدای اصلح برسد.

این فعال سیاسی افزود: این توقع وجود دارد که بعد از چند دور که ما در جمع بندی های نهایی دچار مشکل بودیم کوشش بگردد که کاندیدا هایی که در واقع می دانند نمی توانند کاندیدای نهایی باشند یا این که توان اداره کشور را با پیچیدگی هایی که وجود دارد ندارند وارد انتخابات نشوند. خوب است یک نهضت و کمپینی شروع بگردد که از جریانات مختلف درخواست کند که به انتخابات وارد نشوند و درواقع احساس وظیفه ننمایند که باید در انتخابات حضور داشته باشند. ما در طول این سال ها از احساس وظیفه اضافی بسیاری از شخصیت های اصول گرا دچار خسران های عظیمی شدیم.

وی اضافه نمود: خوبست که دوستان به نگرانی هایی که در طول این هشت سال به خاطر از دست رفتن فرصت های کشور جهت آبادانی و توسعه وجود داشت توجه نمایند همه این ها را برای شب انتخابات خلاصه بنمایند و آن جا بهترین تصمیم را بگیرند. بر این اساس در 1400 انتخاباتی داشته باشیم که بارقه های امید جهت اصلاح مدیریت و توسعه کشور همراه با عدالت را ایجاد کند.

دورانی درباره احتمال انتخاباتی تک قطبی و درون گروهی اعلام کرد: پیش بینی می گردد که اصلاح طلبان نتوانند در انتخابات حضور جدی داشته باشند و برایش دلایل خوبی هم وجود دارد. سرلیست اصلاح طلبان در انتخابات مجلس در تهران رأی کمی آوردند بنابراین این ها آن قدر نمی توانند در انتخابات پیش رو سربلند باشند. همچنین آقای روحانی با عملکرد عجیب و ضعیف خودش همه کارت های جناح مطلوب خودش را سوزاند. به همین دلیل اصلاح طلبان به همین راحتی نمی توان خودشان را بازیابی نمایند.

او ادامه داد: این که انتخابات همواره دوقطبی باشد و این دو قطبی بودن به سمتی برود که بستر انتخابات را هم دوقطبی بکند کار درستی نیست. رقابت می تواند در میان نیرو های انقلابی و اصول گرا خلاصه گردد گرچه فضای کشور دارد به سمت مدیریت شسته و رفته می رود. به نظر می رسد هرچه به انتخابات نزدیک می شویم احتمال تفاهم روی کاندیدای اصلی زیاد می گردد و ان شاءالله این تفاهم به دولت جوان و کوشا و فعال منجر گردد.

این فعال اصولگرا اظهار کرد: فکر می کنم مدل انتخابات پیش روی ما مدلی از همراهی و هم سویی دلسوزان و عظیمان نظام باشد نه به این معنا که همه شان بروند کاندیدا بشوند بلکه کسانی که درصدد کاندیداتوری هستند همه شان به سود یک مدیر توانمند و کارآمد کنار بروند و یاریش نمایند تا یک دولت و فعال و جوان مستقر گردد. اگر اصولگرایان عقلانیت به خرج بدهند و دچار برخی احساس مسئولیت های غلط شب انتخاباتی نشوند می توانند در بازه زمانی نزدیک به انتخابات این جمع بندی را داشته باشند که اصولگرایان و کاندیدای برترشان پیش برنده انتخابات باشند.

وی همچنین به هم مسلک های اصولگرای خود توصیه کرد: کسانی که دغدغه حفظ انقلاب را دارند و علاقمند به رهبری و نظام اسلامی هستند به این توجه نمایند که انجام وظیفه و عمل به مسئولیت در رئیس جمهور شدن خلاصه نمی گردد و می توانند در لایه های مختلف مدیریتی دولت اعم از وزرا و استاندار ها فعالیت بنمایند و به ایجاد یک دولت توانمند یاری نمایند. به نظر من این که همه دغدغه های مدیریتی داشته باشند و بخواهند کاندیدا شوند و بعد هم سهم خواهی نمایند این خیلی غلط است. کسی که توانمندی دارد می تواند به جای اعلام کاندیداتوری در دولت آینده انقلابی و اصول گرایی که تشکیل می گردد نقش خودش را به خوبی ایفا نماید.

دورانی همچنین درباره احتمال جذب نیرو های کارآمد از جریان اعتدالی و میانه اضافه نمود: ائتلاف سیاسی تعریف خودش را دارد و صورت نمی گیرد. اما ائتلافی که براساس کارآمدی و تعهد به خدمت به مردم باشد می تواند همه نیرو های دلسوز و علاقمند که محتوای انقلاب را قبول دارند در بر بگیرد.

منبع: فرارو

به "چالش های اصولگرایان برای انتخابات؛ یک مینی بوس در راه پاستور!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چالش های اصولگرایان برای انتخابات؛ یک مینی بوس در راه پاستور!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید