شیر پروانه ای استیل
به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، شیر پروانه ای یکی از شیرهای صنعتی است که در آن معمولا از یک دیسک دایره ای جهت کنترل جریان آب استفاده میشود. دیسک های قرار گرفته در این شیر در دوحالت خارج مرکز و مرکزی هستند.

فردی به نام جیمز وات در اواخر قرن 18 در موتور بخار خود از این نوع شیر استفاده کرد. در طی زمان این شیرها کوچک تر و بعلاوه مقاوم تر شدند. در سال 1969 این شیر با اختراع فردی به نام جیمز همفیل بهبود یافت و پیشرفته تر شد.
در واقع شیر پروانه ای یک شیر دوار است که در آن یک عنصر جایگاه پلیت چرخش 90 درجه برای باز کردن است . از آن در سرویس گاز استفاده میگردد، به ویژه در مواردی که به شیرهای عظیم با محرک اتوماتیک احتیاج باشد. از شیرهای پروانه ای در صورت احتیاج به بازشوی بدون مانع و کامل نمیتوان استفاده کرد. آن ها از نظر میزان و وزن نسبت به شیرهای توپی رجحان دارند.
دریچه های پروانه به قطرهای بسیار عظیم (10 متر یا بیشتر) ساخته شده اند که در زیر سرهای بسیار بالا و با سرعت زیاد آب (20 متر در ثانیه یا بیشتر) کار مینمایند و از نظر کاربرد بسیار موفقیت آمیز بوده اند. بنابراین، در صورتی که از شیر پروانه ای برای اهداف کنترل جریان استفاده گردد، حداکثر سرعت نزدیک شدن به شیر باید به 5 متر بر ثانیه محدود گردد. دریچه های پروانه ای از نوع ویفر، به غیر از نوع لول دار، باید با سوراخ یا بدون سوراخ برای عبور پیچ و مهره هایی که فلنج های اتصال را بسته به طراحی شیر بسته است، فراهم گردد. دریچه های پروانه به طور معمول باید با اسپیندل به صورت افقی نصب شوند، زیرا این امر باعث میگردد با بسته شدن شیر، بقایای لوله وارونه پاک گردد. در جایی که اسپیندل وجود دارد، مواد جامد عمودی میتوانند در زیر دیسک در قسمت اسپیند قرار بگیرند و به مهر و موم آسیب برسانند.
شیر پروانه ای دارای یک سبک منحصر به فرد در ساختار نسبت به دیگر شیر ها هستند. این پروانه از یک صفحه دایره ای یا ویفر استفاده شده به وسیله آچار برای کنترل جریان استفاده میکند. چرخش 90 درجه آچار ویفر را از حالت کاملاً باز به حالت کاملاً بسته منتقل میکند. ویفر در جریان به جای مانده و در اطراف شافت متصل به آچار میچرخد. با بسته شدن شیر، ویفر میچرخد تا عمود بر جهت جریان گردد و به اسم سدی برای کاهش یا توقف جریان عمل میکند. هنگامی که آچار به موقعیت اصلی برگردد، ویفر با جهت جریان خود را تراز میکند و اجازه میدهد کالا به وسیله شیر عبور کند.
این شیر ها از متریال های مختلفی ساخته شده اند مانند: شیر پروانه ای استیل، چدنی، پلی اتن، کربن استیل، فولاد و...
شیر پروانه ای استیل
شیر پروانه ای استنلس استیل نوعی از شیر پروانه ای است که در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. این مدل از شیرها به علت خاصیت ضد زنگ و ضد اسیدی که دارند، باعث شده تا هواداران زیادی پیدا کند. بعلاوه شیرهای پروانه ای استیل در سایزهای 3 تا 110 سانتی متری فراوری شده اند و میتوانند تا 300 psi فشار را تحمل نمایند. به علت قیمت پایین تر نسبت به سایر شیرها و کارایی بیشتر آن ها باعث شده تا در بیشتر مواقع از این مدل استفاده گردد.
تنظیم جریان و قطع و وصل کردن آن با یاری حرکت چرخشی انجام میگردد. تنها کافی است تا با 90 درجه چرخش آن جریان را کامل ببندید یا باز کنید. شیر های پروانه ای را میتوان در هر حالتی نصب کرد و به علت سبک بودن آن ها احتیاجی به تکیه گاه نخواهند بود. به علت وزن و ابعاد کمی که دارند، از نظر حمل و نقل و نصب و... دردسر های کمتری را برای شما به همراه خواهند داشت.
-از استیل های سری 300 که ضد زنگ و ضد ضربه هستند، برای این نوع از شیر های پروانه ای استفاده مینمایند که رایج ترین آن ها مدل های 304 و 316 هستند.
-نام دیگر استیل 304 استیل 8-18 است. به علت به کار بردن 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل این نام را برای آن گذاشته اند. بعلاوه این مدل قابلیت آهن ربایی ندارند.
-استیل 316 که از 16 درصد کروم و 10 درصد نیکل فراوری شده به استیل 10-16 هم معروف است. از آن به اسم ضد زنگ گرید دریایی یاد میگردد. به علت مقاومت بیشتر و بعلاوه ضد اسیدی بودن آن ها، این مدل قیمت بیشتری دارد.
شرکت ای شاپ صنعت در زمینه تامین تجهیزات ابزار دقیق، طراحی و مشاوره پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی و سایر صنایع کشور فعالیت گسترده دارد. برای خرید شیر پروانه ای و یا هر گونه تجهیز دیگر می توانید به وسیله کارشناسان مجرب با شماره تلفن های 88746663-021 و 88746664-021 تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی این مجموعه بهره مند شوید.
منبع: فرارو