چرا در خواب صحبت می کنیم؟
به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، فرقی نمی کند که چه بگویید، نمی توان انکار کرد که صحبت کردن در خواب می تواند خنده دار باشد، اما، در واقع یک اتفاق بسیار رایج است که معمولاً یک مشکل پزشکی در نظر گرفته نمی گردد. در واقع، از هر سه نفر دو نفر در یک مقطع زمانی در خواب صحبت می نمایند.
صحبت کردن در خواب، نوعی پاراسومنیا یا فعالیت غیرطبیعی خواب است که معمولاً بی ضرر است، اما به طور بالقوه می تواند نشان دهنده اختلال خواب یا مشکل سلامتی مهم تری باشد و می تواند در طول خواب REM و غیر REM انجام گردد و می تواند از زمزمه های کوچک تا بحث های کامل، متغیر باشد.
به طور کلی، صحبت کردن در خواب در مراحل اولیه غیر REM می تواند قابل فهم تر باشد، در حالی که در مرحله بعدی خواب غیر REM و REM، صحبت کردن در خواب، بیشتر شبیه ناله است.
منشأ محتوای مطرح شده در خواب بین محققان همچنان مورد اختلاف است، اما می تواند به رویداد های اخیر در زندگی فرد مرتبط باشد یا ارتباطی با رویای او داشته باشد.
چرا حرف زدن در خواب اتفاق می افتد؟
تحقیقات بیشتری برای معین علل صحبت کردن در خواب مورد احتیاج است، اما اغلب با کمبود خواب مرتبط است که می تواند دلایلی از جمله محیط خواب مختل شده، مانند دمای اتاق، یا نور بیش از حد در اتاق باشد.
عوامل نگران کننده عبارتند از استرس، محرومیت از خواب و الکل، اما صحبت های تصادفی در خواب به ندرت مشکل ساز است.
سلامت روانی هم می تواند بر این موضوع تأثیر بگذارد، به طوری که این شرایط در افرادی که بیماری های زمینه ای سلامت روان دارند، شایع تر است.
افرادی که از اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) رنج می برند، نسبت به صحبت کردن در خواب آسیب پذیرتر هستند.
اختلالات خواب مانند اختلال رفتاری خواب REM (RBD) و خواب هراسی، بعضی از افراد را به فریاد کشیدن در هنگام خواب سوق می دهد.
خواب هراسی، که به عنوان وحشت شبانه نیز شناخته می گردد، با جیغ زدن، تکان خوردن و لگد زدن معین می گردد. بیدار کردن فردی که از خواب هراسی رنج می برد سخت است.
چه زمانی باید در پی یاری بود؟
صحبت کردن در خواب را می توان بدون استفاده از آزمایش تشخیص داد؛ معمولاً دلیلی برای نگرانی ندارد، با این حال، اگر به طور ناگهانی در بزرگسالی آغاز گردد یا شامل اضطراب قابل توجه، جیغ زدن یا اعمال خشونت آمیز باشد، باید با پزشک متخصص در میان گذاشته گردد.
منبع: روزیاتو
منبع: فرارو