چگونه برای رفتن به سفر زمینی طولانی آماده شویم؟

به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، سفر زمینی برترین راه برای تماشا گوشه و کنارهای کشور، روبرو شدن با تجربه های تازه و خاطره انگیز، و لمس طبیعت است. اما پیش از سفر باید برنامه ریزی کنیم.

چگونه برای رفتن به سفر زمینی طولانی آماده شویم؟

برای دیدن کشور بزرگی مثل ایران، سفر زمینی برترین گزینه است. در استان ها و شهرهای مختلف جاده های زیبا، جاذبه های ریز و درشت و چشم انداز های مجذوب نماینده و دیدنیی پیدا می گردد که در سفر هوایی از دست می فرایند. حس و حال سفر وقتی در دل آدم جان می گیرد که ردیف درختان کنار جاده را ببینیم، با مردم محلی حرف بزنیم و هنگام رانندگی غروب آفتاب را دیدن کنیم.

راهش این است که مرخصی طولانی بگیریم، چمدان ها را در ماشین بگذاریم و سفر را آغاز کنیم. اما پیش از زدن به دل جاده، ضروری است هم ما و هم ماشین آماده شویم. کارهای آماده سازی را برای شما لیست نموده ایم.

بخش اول: برنامه ریزی سفر زمینی

1. از قبل به مقصدهای سفر فکر کنید

جاهای اصلی را که می خواهید ببینید، معین کنید و تصمیم بگیرید چه زمانی قرار است آن جا باشید. فاصله بین شهرها را آنالیز کنید. مثلا فاصله بین شهرهای شمالی کوتاه تر است، اما در بقیه استان ها ممکن است فاصله ها بیشتر باشند. درباره مدتی که در هر روز می توانید رانندگی کنید، برآورد منطقی داشته باشید.

  • استفاده از نقشه های کاغذی به خاطر دقت شان، هنوز کار درستی است. اگرچه خیلی ها نقشه های آنلاین ر ا ترجیح می دهند. از قلم نیاندازید مدام گوگل مپ را چک کنید.
  • یادتان باشد اگر بخواهید 6 روز در هفته و 10 ساعت در روز رانندگی کنید، اصلا به شما خوش نمی گذرد.

2. برنامه غذایی را معین کنید

لیستی از رستوران هایی را که در سفر می خواهید به آنها سر بزنید، بنویسید. سایت هایی مثل فیدیلیو، تریپ ادوایزر یا گوگل مپ به شما یاری می نمایند، رستوران های خوب و نزدیک را پیدا کنید.

از افراد محلی هم می گردد سراغ غذاخوری های باکیفیت را گرفت. همواره برنامه غذایی را می گردد تغییر داد. به هر حال نباید گرسنه بمانید یا تمام طول راه چشم به جاده بدوزید تا یک رستوران پیدا کنید.

اگر وگان هستید یا باید غذاهای بدون گلوتن مصرف کنید، برترین گزینه این است که سری به سوپرمارکت بزنید و کمی خرید کنید. در سوپرمارکت های کوچک و بزرگ همواره می گردد غذاهای آماده و نیمه آماده یا میوه و سبزیجات بسته بندی پیدا کرد.

3. گاهی آشپزی کنید

اگر بخواهید چند روز در یک شهر بمانید، اجاره اقامتگاه و آشپزی کردن کار منطقی به نظر می رسد. اگر خودتان غذا بپزید، در هزینه ها صرفه جویی نموده اید. ضمن این که با آغاز دوباره سفر، غذای آماده و خانگی همراه دارید.

4. هتل رزرو کنید

این که بدون هدف به مسیرتان ادامه بدهید و شب در هر هتلی که سر راه بود بمانید، هیجان انگیز به نظر می رسد. اما ممکن است هتلی با قیمت مناسب پیدا نکنید و مجبور شوید بیشتر از آن چه برنامه داشتید، از بودجه سفر هزینه کنید. شاید مجبور به ادامه راه و پیدا کردن هتل در شهر بعدی شوید، یا در جایی اقامت کنید که آن را نپسندید.

  • در سفرهای زمینی طولانی نمی گردد پیش بینی دقیقی برای اقامت شب ها انجام داد. اما از یکی، دو شب قبل می توانیم برنامه ریزی کنیم و هتل مان را رزرو کنیم. در برنامه ریزی ها دقیق باشید، اما سخت نگیرید.

بخش دوم: آماده کردن همه وسایل

1. ماشین را آنالیز فنی کنید

ایمنی ماشین در سفر خیلی مهم است. قرار نیست در میانه راه به خاطر ایرادهای جزیی ماشین مجبور به توقف یا درگیر تعمیرگاه شوید. حتا اگر تا امروز هیچ مسئله ای وجود نداشته، ضروری است قبل از سفر آنالیز گردد تا با خیال آسوده راهی شوید. پیشنهاد می کنیم دو هفته قبل از سفر وقت تعمیرگاه بگیرید و از تعویض روغن، تنظیم باد، تعویض فیلتر های هوا، بنزین و آنالیز لاستیک زاپاس، همه خرده کاری ها را انجام دهید. این دو هفته زمان کافی است تا اگر ماشین احتیاج به تعمیر دارد، برنامه سفر سر جایش بماند و مجبور به تغییر آن نشوید.

2. از قبل چمدان ببندید

پیش از چمدان بستن، پیش بینی هواشناسی برای شهرهای مقصد را چک کنید. ممکن دمای هوای این شهرها از محل زندگی شما بالاتر یا پایین تر باشد. لباس هایی را بردارید که برای لایه لایه پوشیدن مناسب باشند. در این صورت وقتی دمای هوا تغییر کند، با کم یا زیاد کردن یک لایه لباس، احساس بهتری خواهید داشت. در سفر جاده ای و زمینی مدت زیادی در ماشین هستید. پس راحت لباس بپوشید. لباس های تنگ، یا کفش پاشنه دار در مدت کوتاهی شما را خسته خواهد نمود.

3. اسنک ببرید

خوب است همواره کمی خوراکی یا اسنک همراه داشته باشید. در سفر زمینی زیاد پیش می آید که گرسنه شوید اما هنوز به شهر مقصد نرسیده باشید. پیشنهاد ما چیپس، بیسکوییت شور مثل ترد، چوب شور، پاپ کورن، یا گزینه های سالم تری مثل نان و پنیر، نان و کره بادام زمینی، میوه خشک، مغز و میوه تازه است.

4. غذاهای فاسدشدنی را در یخدان قرار دهید

ماست، پنیر و مواد غذایی مشابه باید در جای خنک باشند. آب و نوشیدنی های دیگر را هم می توانید خنک و گوارا نگه دارید. پس یخدان را از قلم نیاندازید که خیلی به درد می خورد. هر روز یخ تازه خریداری کنید و همواره آن را خنک نگه دارید. شب هایی که در هتل می مانید، می توانید یخ خشک را در فریزر گذاشته، روز بعد از آن بهره ببرید.

بخش سوم: آمادگی برای مواقع اضطراری

1. کیف اضطراری را آماده کنید

جعبه یاری های اولیه و لوازم اضطراری باید دردسترس باشند. آب رادیاتور، کپسول آتش نشانی، چراغ قوه، تسمه یا سیم بکسل ماشین، جعبه ابزار ماشین، روغن موتور، روغن ترمز، پتو، جعبه یاری های اولیه پزشکی، آب آشامیدنی و غذای فاسدنشدنی را در یک کیف قرار بدهید و دردسترس بگذارید.

2. لاستیک زاپاس سالم همراه ببرید

جک، آچار چرخ و وسایل لازم برای عوض کردن لاستیک پنچر در ماشین داشته باشید. اگر به خاطر تعویض پنچری مجبور شوید دنبال تعمیرگاه بگردید یا منتظر ماشین های امدادخودرو بمانید، دیگر چطور سفر به شما خوش بگذرد؟

3. نگهداری از ماشین را بلد باشید

خوب است بلد باشید کارهای ساده مربوط به ماشین را خودتان انجام دهید. اگر لازم بود، خودتان لاستیک پنچر را عوض کنید، آب و روغن ماشین را چک کنید، به خصوص اگر در هوای خیلی سرد یا گرم سفر می کنید.

  • برای چک کردن روغن ماشین، اول باید کاپوت ماشین را بردارید، گیج را بیرون بکشید و با دستمال روشن تمیز کنید. حالا دوباره گیچ را در محل خودش قرار می دهید. وقتی دوباره گیج را بیرون آوردید، سطح روغن را می بینید. اگر کمتر از جایی باشد که نشان گر واقع شده است، ضروری است روغن بریزید.
  • آب رادیاتور یکی دیگر از مواردی است که باید چک گردد. کاپوت را بردارید و مخزن یاریی را آنالیز کنید. میزان مایع درون آن باید بین دو خط نشانگر باشد.

4. هم پول نقد همراه داشته باشید و هم کارت اعتباری

گاهی ممکن است بخواهید از جایی آب و غذا خریداری کنید که فقط پول نقد قبول می نمایند. از طرف دیگر، ممکن است هزینه های پیش بینی نشده ای مثل تعمیر ماشین پیش بیاید و به پولی بیشتر از وجه نقد موجود احتیاج داشته باشید. پس ضروری است کارت اعتباری و وجه نقد هر دو همراه تان باشند.

5. شماره های امداد خودرو را بلد باشید

همواره می توانید با پشتیبانی امداد خودرو تماس بگیرید. کافی است بدانید پشتیبان ماشین شما کدام شرکت است و شماره اش را در تلفن همراه ذخیره کنید.

منبع: کجارو / wikihow.com

به "چگونه برای رفتن به سفر زمینی طولانی آماده شویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه برای رفتن به سفر زمینی طولانی آماده شویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید