افزایش قیمت گوشت قرمز به 300 هزار تومان؛ شایعه یا واقعیت؟!
به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، رییس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه جمعیت دامی و گوشت قرمز کافی است، گفت: اکنون دلالان با ادعای افزایش قیمت گوشت قرمز به 300 هزار تومان در پی سناریوی واردات گوشت هستند.

به گزارش ایرنا، منصور پوریان درباره بعضی ادعا ها در فضای مجازی و رسانه ها مبنی بر قیمت 300 هزار تومانی گوشت قرمز در بازار، اضافه نمود: اکنون بازار با مازاد دام سبک و سنگین روبرو است، بنابراین هیچ افزایش قیمتی در گوشت قرمز منطقی نیست.
رییس شورای تامین دام کشور گفت: امروز قیمت بره پرواری نقدی 60 هزار تومان، غیرنقدی (چک دو تا سه هفته) 64 هزار تومان، گوسفند و بز ماده و میش پیر 55 هزار تومان و گوساله کشتاری بین 58 هزار تا 60 هزار تومان است.
وی توضیح داد: بنابراین با توجه به نرخ دام زنده، قیمت هر کیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی برای عمده فروشی حدود 122 هزار تومان و گوساله در عمده فروشی 108 هزارتومان است که در قصابی ها و مراکز خرده فروشی نرخ تفکیکی هر قطعه گوشت گوسفندی باید نزدیک 140 هزار تومان و گوساله 135 هزار تومان باشد و بیش از این قیمت، اجحاف به مصرف کنندگان خواهد بود.
پوریان گفت: هفته گذشته عده ای با دمیدن بر طبل افزایش قیمت کاذب گوشت قرمز در پی واردات گوشت و ممنوعیت صادرات بودند، درحالی که با وجود عرضه بالای دام زنده، اکنون معادل 270 هزار تن گوشت قرمز منجمد در بازار وجود دارد که هنوز جذب نشده است.
وی حجم صادرات دام زنده مازاد کشور را پایین دانست و اضافه نمود: اکنون آنچه به عنوان صادرات دام زنده در کشور انجام می گردد، حجم پایینی دارد و به تازگی سازمان مرکزی تعاون روستایی متولی صادرات دام زنده شده تا جایی که مقرر شده 50 هزار راس گوسفند به قطر صادر گردد. در بخش صادرات دام زنده دستگاه های دولتی همانند شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان مرکزی تعاون روستایی خود رقیبی برای بخش خصوصی شده اند به نحوی که دام زنده صادراتی بخش خصوصی بعد از دو هفته تاییدیه ای دریافت نکرده است.
وی ادامه داد: اکنون کشور های ترکیه، گرجستان، ارمنستان رقبای صادراتی ما در دام زنده هستند و ما با اندازه کم صادرات قابل رقابت با این کشور ها نیستیم.
آنالیز میدانی خبرنگار نشان می دهد قیمت هر کیلوگرم لاشه گوشت گوساله و گوسفندی بین 100 تا 150 هزارتومان و تفکیکی بین 160 تا 200 هزار تومان است.
منبع: فرارو