طرز تهیه پیتزا ساده خانگی بهتر از فست فودی
به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، آشپزی ایتالیایی دارای غذاهای متنوع و بی نظیری است که در تمام نقاط دنیا هواداران خود را دارد. به هر منطقه و شهری که سر بزنید، حتما یک رستوران ایتالیایی یا یک پیتزا فروشی را می بینید. پایه اصلی پیتزا خمیر آن است. برترین پیتزاها از خمیر و سس دست ساز درست می شوند. در مطالب قبلی کتاب کاله طرز تهیه پیتزا پیراشکی خانگی را خواندیم اما در اینجا قصد داریم تا طرز تهیه پیتزا ساده با خمیر خانگی و سس مخصوص را با هم بخوانیم.
درست کردن خمیر پیتزا
فوت کوزه گری پیتزای خانگی داشتن خمیر تازه و نرم است که بافت خوبی داشته باشد، بتواند هنگام پختن خوب پف کند و در عین نرم بودن، ترد نیز باشد. خمیرهای آماده این نرمی و خوشمزگی را ندارند و بعد از پختن سفت می شوند. برخلاف تصور ما، درست کردن خمیر پیتزا ساده است و کافی است تا نکات مهم آن را رعایت کنیم تا خمیر خوب عمل بیاید. با این دستور تهیه خمیر می توانید غذاهای دیگری مانند لاه ماجون را نیز بپزید. طرز تهیه لاه ماجون را در کتاب کاله بخوانید.
مواد لازم برای خمیر پیتزا
- آب گرم 1 و 1.2 پیمانه
- مخمر خشک 2 و 1.4 قاشق چایخوری
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- نمک 2 قاشق چایخوری
- روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
- آرد نان یا آرد سفید 3 و 3.4 پیمانه
طرز تهیه درست کردن خمیر پیتزا
1. آماده کردن مخمر
در مرحله اول باید مخمر را عمل بیاورید. برای این کار آب گرم را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. اندازه درجه حرارت آب باید بین 40 تا 45 درجه سانتیگراد باشد. در واقع آب در این دما نه خیلی سرد است و نه خیلی گرم. اگر آب خیلی داغ باشد، مخمر از بین می رود. در درجه 45 درجه شما به راحتی می توانید انگشت خود را در آب نگه دارید بدون اینکه دستتان بسوزد.
حالا مخمر و شکر را به آب اضافه کنید و کمی هم بزنید. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا مخمر حالت حباب حباب گردد. این نشان می دهد که مخمر شما سالم است. تا زمانی که مخمر حباب می زند به آن دست نزنید زیرا مخمر از بین می رود و باید این مرحله را دواره تکرار کنید.
2. استراحت کردن خمیر
بعد از اینکه مخمر آغاز کرد به حباب زدن، یک پیمانه آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله لازم نیست که گلوله های آرد را از بین ببرید. اجازه دهید که خمیر حداقل به مدت نیم ساعت تا حداکثر 3 ساعت استراحت کند. در این مدت خمیر پف می نماید و حالت اسفنجی پیدا می نماید. در این مرحله لازم نیست روی خمیر را بپوشانید. فقط اجازه دهید در دمای اتاق استراحت کند.
3. مرحله دوم درست کردن خمیر
بعد از این مدت، حالا باید بقیه آرد، نمک و روغن زیتون را به خمیر اضافه کنید. همه مواد را یک جا اضافه کنید. چون آردی که قبلا به خمیر اضافه کردیم، آب را جذب نموده است، باید دوباره آرد اضافه کنیم که خمیر قابل استفاده باشد. فقط توجه داشته باشید که خمیر زیاد سفت نگردد. خمیر کاملا باید نرم و چسبنده باشد.
4. ورز دادن خمیر
حالا نوبت ورز دادن خمیر است. خمیر را به مدت پنج دقیقه خوب ورز دهید. برای این کار اندازهی آرد روی میز یا کابینت بپاشید سپس خمیر را روی آن قرار بدهید. خمیر پیتزا باید صاف و کمی چسبنده باشد. اگر پس از ورز دادن زیاد به دستتان چسبید، اندازهی آرد به آن اضافه کنید.
5. استراحت دوباره خمیر
خمیر را به شکل یک توپ درآورید و داخل یک کاسه بزرگ بگذارید. برای اینکه خمیر به دیواره ظرف نچسبد می تونید اندازهی روغن داخل ظرف اسپری کنید. حالا روی کاسه را با یک حوله یا پلاستیک بپوشانید. ظرف را در جای گرم بگذارید تا خمیر خوب پف کند. مدت زمانی که خمیر برای استراحت نیاز دارد حداقل 30 دقیقه است. هرچقدر خمیر مدت زمان بیشتری استراحت کند، بافت و طعم بهتری خواهد داشت.
6. پهن کردن خمیر
حالا در این مرحله از طرز تهیه پیتزا ساده نوبت این است که خمیری که درست کردید را پهن کنید. کل خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید زیرا خمیر عمل آمده برای درست کردن دو عدد پیتزا کافی است. هر یک از چانه های خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید.اگر زمان کافی دارید، اجازه دهید خمیرها به مدت 5 دقیقه دیگر استراحت نمایند. از قلم نیاندازید در این مرحله نیز روی خمیرها را با حوله بپوشانید.
برای پهن کردن خمیر، آن را روی سطح صاف بگذارید. بهتر است سینی فر را کمی چرب کنید و خمیر را روی آن پهن کنید. برای این کار از دست بهره ببرید تا خمیر به یک اندازه و یک دست پهن گردد. در صورت دلخواه می توانید دور خمیر را کمی حالت دهید. اگر درست کردن خمیر پیتزا به نظرتان سخت می آید، حتما پیتزای ماکارونی را امتحان کنید زیرا هم طعم نو و متفاوتی دارد و هم اینکه به درست کردن خمیر نیازی ندارد.
پختن پیتزای خانگی ساده
مواد لازم برای پیتزای خانگی ساده
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
- سس خانگی پیتزا 1 پیمانه
- پنیر موزارلا تازه 100 گرم
- پنیر موزارلا رنده شده 150 گرم
- پپرونی 100 گرم
- پنیر پارمزان رنده شده به اندازه لازم
طرز تهیه پیتزا ساده پپرونی
1. درست کردن پیتزا
همانطور که گفتیم، برترین طرز تهیه پیتزای ساده خانگی این است که خمیر را در منزل تهیه کنید. اما اگر زمان درست کردن خمیر خانگی را ندارید می توانید از خمیرهای آماده شرکتی بهره ببرید. حالا نوبت این است که مواد پیتزا را روی خمیر بگذارید. ابتدا کمی سس پیتزای مخصوص را با قاشق روی خمیر بمالید. پنیر موزارلای تازه را حلقه حلقه برش دهید و روی سس بگذارید. در لایه دوم پنیر موزارلای رنده شده را روی مواد بپاشید. حالا در مرحله آخر پپرونی و پنیر پارمزان را روی خمیر قرار دهید.
2. آماده کردن فر
برای طرز تهیه پیتزا ساده خانگی ضروری است که فر را حداقل از نیم ساعت قبل روی درجه حرارت 260 درجه سانتی گراد یا 500 درجه فارنهایت تنظیم کنید. اگر از فر برقی استفاده می کنید درجه را بین 180 تا 200 درجه سانتی گراد یا 350 تا390 درجه فارنهایت قرار دهید. برای گرم کردن فر برقی زمان کمتری ضروری است و معمولا 5 تا 10 دقیقه کافی است. بعد از اینکه فر گرم شد، پیتزا را روی طبقه وسط فر قرار دهید. پیتزا در فر خانگی باید 15 تا 20 دقیقه و در فر برقی بین 6 تا 10 دقیقه بپزد.
اینکه پیتزا چقدر در فر بماند به اندازه حرارت و قدرت فر شما بستگی دارد اما زمانی که پنیرها آب شدند و روی پیتزا طلایی و برشته شد، آن را از فر خارج کنید. شما می توانید برای پیتزای خود از هر موادی که به ذائقه تان نزدیک است بهره ببرید به طور مثال پیتزای اسفناج برای گیاهخواران گزینه مناسبی است.
سس خانگی مخصوص پیتزا
یکی از مهم ترین مراحل طرز تهیه پیتزای ساده خانگی درست کردن سس مخصوص برای روی خمیر است که به نوعی فوت کوزه گری پیتزا محسوب می گردد. استفاده از سس های خانگی و تازه مزه غذای شما را متفاوت می نماید. برای درست کردن پیتزا می توانید از انواع سس های مختلف استفادده کنید ولی در این طرز تهیه، یک سس گوجه ساده را با هم آماده می کنیم. در مقاله قبلی کتاب کاله طرز تهیه پیتزا سیسیلی با سس تند را بخوانید.
مواد اولیه برای سس ساده مخصوص پیتزا
- رب گوجه فرنگی 170 گرم
- آب گوجه فرنگی 400 گرم
- پونه کوهی خشک 2 قاشق غذاخوری
- ادویه ایتالیایی 2 قاشق غذاخوری
- پودر سیر 1.2 قاشق چایخوری
- پودر پیاز 1.2 قاشق چایخوری
- نمک 1.2 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه 1.4 قاشق چایخوری
- شکر 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه سس مخصوص پیتزا
برای درست کردن این سس خوشمزه ابتدا آب یا پوره گوجه فرنگی را به همراه رب با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یک دست گرددن. سپس تمام ادویه ها را به آن اضافه کنید و هم برنید. در صورت تمایل می توانید از سبزی های معطر دیگر نیز بهره ببرید تا طعم و عطر متفاوتی را در سس تجربه کنید. سس مخصوص پیتزا را با قاشق روی خمیر بمالید و مواد پیتزا را روی آن بچینید. این سس در کمتر از 5 دقیقه آماده می گردد.
سوالات متداول
آیا می توان خمیر پیتزا خانگی را در فریزر نگهداری کرد؟
بله. زمانی که خمیر پف کرد و آماده شد، آن را گرد نموده و داخل کیسه فریزر قرار دهید. خمیر را می توانید تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.
برای درست کردن خمیر پیتزا به جوش شیرین نیاز داریم؟
خیر. در طرز تهیه خمیر پیتزا به جوش شیرین نیازی نداریم. کافی است برای درست به عمل آمدن خمیر، از مخمر تازه و زنده استفاده کنیم و اجازه دهیم تا خمیر استراحت کند.
در طرز تهیه پیتزا ساده خانگی می توان به جای فر از ماهیتابه استفاده کرد؟
بله. شما می توانید پیتزا را داخل ماهیتابه بپزید. برای اینکار در ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید تا پیتزا به مدتد 30 دقیقه با شعله کم خوب مغز پخت گردد.
منبع: کتاب کاله