جنجال تصاویر هجوم مارهای سمی به سواحل یک شهر شمالی کشور ، واکنش محیط زیست ؛ 4 گونه مار سمی در مازندران زندگی می نمایند
به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران شایعه ورود مارهای سمی به سواحل بابلسر را رد کرد.
به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، از صبح امروز دوشنبه تصاویر و خبری در فضای مجازی از هجوم مارهای سمی به سواحل بابلسر منتشر و ادعا شد که این موجودات خزنده، خطرناک و سمی در نقاط ساحلی دیگر منطقه ها استان هم مشاهده شده اند.
بعضی از پایگاه اطلاع رسانی در فضای مجازی هم با نشر این خبر کذب ادعا کردند این مارها اگرچه سمی هستند اما تا به امروز موردی از مارگزیدگی در سواحل این شهرستان گزارش نشده است.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران روز دوشنبه در این ارتباط در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: آنالیز تصویری که به عنوان هجوم مارهای سمی به سواحل بابلسر در فضای مجازی منتشر شده است نشان می دهد که این عکس ها و اخبار کذب است.
کوروس ربیعی اضافه نمود: چهار گونه مار سمی در مازندران زندگی می نمایند که فاصله زیستگاه آن ها با سواحل بابلسر حدود 100 کیلومتر است و امکان ندارد این مارها از این فاصله دور زنده به ساحل کشانده گردد.
وی خاطر نشان کرد: همیشه در فصل بهار و تابستان با کشت و برداشت برنج، مارهای غیر سمی که در گویش مازندرانی به آن او مَر می گویند در اراضی کشاورزی، آبندان ها و رودخانه به وفور مشاهده می شوند که این مارها به هیچ عنوان خطرناک و سمی نیست.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران ادامه داد: محل زندگی بیشتر مارهای سمی مازندران مانند افعی لطیفی و دماوندی در ارتفاعات البرز و منطقه دماوند است که امکان ندارد این مارها در سواحل رویت گردد و حتی این اواخر سیل هم در بابلسر و دیگر نقاط استان روی نداده که بگوییم این مارها از بالادست به منطقه ها ساحلی کشانده شدند.
ربیعی ادامه داد: گونه مار سمی دیگر مانند افعی قفقازی نیز در ارتفاعات پایین تر استان زیست می نمایند اما به علت اینکه مارهای سمی در آب زنده نمی مانند، بنابرین این شایعه چیزی جزء دروغ پراکنی برای ایجاد هراس و اضطراب در بین گردشگران، مسافران و بومیان منطقه نیست.
وی گفت: ماه گذشته نیز گزارشی از مشاهده مارهای سمی در دریاکنار به محیط زیست شهرستان محمودآباد ارجاع شده بود که ماموران حفاظت محیط زیست به منطقه اعزام و تعیین شد این مارها غیر سمی هستند.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اضافه نمود: تصاویری که از حضور مار سمی در سواحل خزر منتشر شده است به هیچ عنوان مربوط به مازندران نیست.
ربیعی گفت: بعضی مارهای غیر سمی نیز در دیوارهای ساحلی دریای خزر و در سنگ چین ها زندگی می نمایند که با حرکت امواج از این دیوارها خارج می شوند و به ساحل می آیند و خطرناک نیستند.
منبع: همشهری آنلاین