دو روش طرز تهیه خیارشور سرکه ای و نمکی خانگی در کمترین زمان

به گزارش وبلاگ تجهیزات شبکه، خیار شور یکی از خوشمزه های دورچین غذاهاست که به روش های مختلف تهیه می گردد. روش درست کردن آن بستگی به سلیقه شما دارد. خیار شور به دو روش سنتی و صنعتی تهیه می گردد. ما در اینجا به صورت سنتی روش درست کردن خیار شور را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید در منزل به راحتی درست کنید. این روش بسیار آسان و راحت است. اگر خیلی عجله دارید و دوست دارید خیلی سریع خیارشورتان آماده گردد این روش را بکار ببرید. سه روزه خیار شور شما آماده مصرف خواهد شد.

دو روش طرز تهیه خیارشور سرکه ای و نمکی خانگی در کمترین زمان

در وبلاگ تجهیزات شبکه بلاگ همراه ما باشید.

مواد لازم طرز تهیه خیار شور:
خیار تازه قلمی2 کیلو
ترخون3 یا 4 ساقه
شوید خرد شدهبه میزان نصف استکان
سیریک بوته
آب جوشیده سرد شدهبه میزان لازم
سرکه سفیدیک فنجان
ادویه ترشینصف قاشق غذاخوری
نمک دریاییدو قاشق غذا خوری
فلفل سبز تند2 عدد

طرز تهیه خیارشور:

ابتدا ظرف شیشه ای را انتخاب کنید. سیر را پاک کنید، بشویید و کنار بگذارید.

سبزیجات را هم همین طور شسته و اجازه دهید آب آنها کاملاً گرفته گردد. سپس خیارهایی را که از قبل شسته بودید خشک کنید و در شیشه مرتب بچینید لابلای خیار ها سیر و شوید و ترخون قرا دهید. در حین کار ظرف را چندین بار به زمین بکوبید تا فضاهای خالی بین خیارها گرفته گردد و میزان بیشتری خیار در ظرف جایی بگیرد حتما از این روش بهره ببرید. سرکه سفید و نمک را اضافه کنید.

برای اینکه نمک و سرکه زودتر حل بگردد بهتر است کمی در ماکروفر گذاشته (حدوداً یک دقیقه)، تا نمک در سرکه حل گردد.

بعد از سرد شدن سرکه آن را روی خیار شورها بریزید. توجه کنید اگر میزان سرکه بیشتر گردد خیارشورهای شما نرم تر و طعم ترش تری خواهند گرفت. اگر میزان سرکه کمتر باشد خیارشورهای شما طعم ترشی کمتری خواهند داشت و تردتر خواهند شد. اغلب خیارشورهای تجاری از نوع دوم هستند.

در آخر آب جوشیده سرد شده را روی خیارها ریخته و یک حبه قند را روی آن بیندازید و سر ظرف را محکم ببندید و حدود 24 ساعت بگذارید بماند.

این خیار شور را حدود 3 ماه می توانید در یخچال نگهداری کنید.

نکته مهم: بعد از باز کردن سر ظرف باید خیارشورها را در یخچال نگهداری کنید، رعایت این موضوع هم از کپک زدن خیارشور جلوگیری می نماید و هم مدت زمان خیلی بیشتری می توانید آن ها را نگهداری کنید. علاوه بر این مراقب باشید به هیچ عنوان دست چرب، قاشق چرب یا هر شی چرب دیگری وارد محلول خیارشور نگردد. در بیشتر موارد عدم رعایت این نکته موجب کپک زدن خیارشور می گردد.

نوع دوم تهیه خیار شور:

مواد لازم برای این روش عبارتند از:

خیار قلمی سبز5 کیلو
آب20 لیوان
سرکه سفیدیک و نیم پیمانه
نمک دریایک پیمانه
ترخون تازهدو و نیم پیمانه
شوید تازهمیزان کمی
سیردو بوته میانه
فلفل تنددو عدد (به دلخواه)

اول سرکه ، نمک و آب را با هم مخلوط کنید و کمی بجوشانید (در حد اینکه چند تا قل بزند و نمک در آب حل گردد). بعد از جوشیدن، زیر حرارت را کم کنید و اجازه دهید خنک گردد. بعد خیارها را بشویید و خشک کنید. یک ظرف شیشه یا دبه ای را انتخاب کنید و خیارها را یکی یکی مرتب درون شیشه بچینید و در حین چیدن، لابه لای خیار ها سیر، ترخون و شوید قرار دهید. البته سیر ها را از قبل پاک کنید و بشویید بعد داخل ظرف قرار دهید. فلفل تند را هم اضافه کنید. البته بدلخواه است که از فلفل بهره ببرید یا خیر! اگر نظر من را می خواهید، بهتر است استفاده گردد طعم خوبی به خیار شور شما بدهد.

بعد از چیدن خیار و مواد اکنون وقت آن است که محلول سرکه و نمک را روی مواد بریزید. در حدی باید ریخته گردد تا تمام سطح خیارها پوشانده گردد. درب شیشه را محکم ببندید و در جای خنک و سرد خارج از یخچال قرار دهید. می توانید در گوشه بالکن قرار دهید.

طرز تهیه خیار شور یک روزه:

خیار ریز تازه2 کیلو
ترخون3 ساقه
سیر6 حبه
آب جوشیده سرد شدهبه میزان لازم
نمک و فلفل سبزبه میزان
سرکه سفیدیک فنجان

خیارها را بشویید و خشک کنید. سیر و سبزیجات را هم همینطور شسته و اجازه دهید آب آن کشیده گردد. بعد خیارها را داخل شیشه بریزید. سیر، ترخون و فلفل را ریخته، بعد نمک و سرکه سفید و آب جوشیده سرد شده را اضافه کنید و درب شیشه را محکم ببندید. بعد درون قابلمه ای میزانی آب بریزید و روی شعله گاز قرار دهید. زمانی که جوش آمد شیشه را درون آب جوش قرار دهید و حدود 20 دقیقه بجوشد و خیلی به آرامی شیشه را از درون قابلمه در آورید و کناری بگذارید تا شیشه شما خنک گردد حدود یک شبانه روز داخل یخچال قرار دهید بعد بهره ببرید.

نکات کلیدی در تهیه خیار شور:

  • برای اینکه خیار شما ترد و خوشمزه گردد می توانید چند دانه نخود داخل شیشه خیار شورتان بریزید. این کار خیار شورتان را تردتر می نماید. یا می توانید سه تکه هویج، کرفس داخل دبه قرار دهید تا خوشمزه تر گردد.
  • سعی کنید سیرتان بیشتر از حد نباشد. اگر برگ مو دم دست داشتید می توانید داخل دبه قرار دهید. این کار طعم خاصی به خیار شور شما می دهد.
  • برای اینکه هوا داخل دبه وارد نگردد بهتر است از نایلون بهره ببرید . اول نایلون تمیزی را روی دبه بگذارید بعد درب را روی نایلون ببندید تا هوا وارد دبه یا شیشه نگردد.
  • حدود یک هفته زمان می برد تا خیار شور ها برسد زمانی که استفاده می کنید حتماً بعد از استفاده درون یخچال قرار دهید.
  • برای اینکه خیار شور شما رنگ روشنی داشته باشد پشت پنجره بگذارید تا نور بخورد.
  • زمانی که آب به جوش آمد دما را کنترل کنید. باید در حدی باشد تا دستتان نسوزد در حد ولرم باشد.
  • برای تردی خیارشورتان می توانید از هویج و زاج سفید درون خیار شور به میزان کمی بهره ببرید.

خواص خیار شور:

خیار شور سرشار از آنتی اکسیدان و دارای ویتامین ای و سی است. مصرف آن باعث جلوگیری از سرطان و بیماری های مزمن می گردد .

مصرف خیارشور باعث کاهش قند خون و کلسترول است. پس چه بهتر افرادی که دچار دیابت هستند در برنامه غذایی خود مصرف آن را قرار دهند .

مصرف آن باعث آرامش و بهبود خواب می گردد. حتی آب خیار شور برای سلامتی و گرفتگی عضلات و تسکین درد قاعدگی مفید است.

کسانی که دچار آفتاب سوختگی شده اند می توانند از آب خیار شور روی قسمت سوخته ریخته تا مشکل حل بگردد.

امیدوارم این آموزش مورد تایید شما باشد و بتوانید درست کنید و لذت ببرید.

منبع: اُکالا

به "دو روش طرز تهیه خیارشور سرکه ای و نمکی خانگی در کمترین زمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دو روش طرز تهیه خیارشور سرکه ای و نمکی خانگی در کمترین زمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید